Page 70 - BIULETYN WRZESIEŃ 2019
P. 70

70 BIULETYN REKRUTACYJNY 2019
Wyższa Szkoła Inżynierii i i i i i i Zdrowia
w w Warszawie
FOT I I I TEKST: MATERIAŁY WŁASNE UCZELNI
https://www facebook com/WSIiZ Warszawa
Wyższa Szkoła Inżynierii i i i i i i i i i Zdrowia
w w w w w w w w Warszawie
zapewnia rzetelne przygotowanie zawodowe oraz możliwość zdobycia szerokiej interdyscyplinarnej wiedzy w w w zakresie współczesnej kosmetologii chemii kosmetycznej che- mii żywności dietetyki i i i i i i i i dziedzin pokrewnych Oferujemy nowoczesny i dostosowany do do aktualnych wymogów rynku pracy program studiów opracowany z z naciskiem na na praktykę: zaję- cia kierunkowe i i i i i warsztatowe a a a a a a a także praktyki w w w w specjalistycznych placówkach Prowadzimy współpracę z z z ż wieloma firmami i i fi i i i i i organizacjami branżowymi stwarzając studentom możliwość bezpośredniego poznania przyszłych pracodawców i i i i i zapoznania się z z z ich wymogami W ofercie edukacyjnej Uczelni znajdują się:
studia licencjackie (I stopnia) na kierunkach:
• Kosmetologia
• Dietetyka
studia magisterskie (II stopnia ) na kierunku: Kosmetologia
(do wyboru ścieżki kształcenia)
• Kosmetologia
bioestetyczna
• Kosmetologia
kliniczna
• Manager produktu kosmetycznego
• Podologia
Pierwsze w w Polsce studia inżynierskie na kierunku: • Chemia kosmetyczna
• Chemia żywności studia podyplomowe:
• Dietetyka
sportowa
• Kosmetologia
bioestetyczna
• Technologia produkcji kosmetyków
• Trychologia kosmetologiczna
Nowością w w w ofercie edukacyjnej Uczelni są studia pierwszego stop- nia [studia inżynierskie] o o profilu praktycznym na kierunku CHEMIA ŻYWNOŚCI Warto zaznaczyć że są to to pierwsze 3 5-letnie studia inżynierskie na na kierunku CHEMIA ŻYWNOŚCI w Polsce Kierunek chemia żywności jest nowym kierunkiem kształcenia na polskich uczelniach a a a a a a a jak się okazuje istotnym dla naszej gospodarki w której to t to przemysł chemiczny warty miliony wpływa bezpośrednio na inne sektory gospodarki w w w tym również przemysł rolno-spożywczy będący drugim co do wielkości sektorem gospodarczym w w w UE Co więcej przemysł rol- no-spożywczy jest jedną ż z z z z z najszybciej rozwijających się gałęzi nie tylko polskiej ale światowej gospodarki która wymaga szczególnej dbało- ści o o o o jakość gdyż dostarczane przez nią produkty/usługi wpływają na zdrowie i i i i i jakoś życia człowieka ale także na stan środowiska Przemysł rolno-spożywczy jest tym obszarem w w w którym chemia odgrywa istotną rolę Związki chemiczne stosowane są przy realizacji procesów produk- cji jak i i i i i i w w w w w przetwórstwie żywności a a a a co więcej preparaty chemiczne mają kluczowe znaczenie dla zachowania określonej jakości produktów Chemia żywności „odkrywając” skład większości surowców i i i i i produktów żywnościowych niewątpliwie najbardziej przysłużyła się technologii Z uwagi na na na dynamikę zmian w w w w obszarze rynku żywnościowego na na na któ- rym to utrzymanie właściwych standardów produkcji żywności jest związane z z z ż ż kontrolą już na etapie surowców do jej produkcji istnieje duże zapotrzebowanie na n kadry posiadające specjalistyczną wiedzę inżynier- ską która jest nieodzowna w w w procesie rozwoju i i i i i obsługi coraz t to bardziej 







































































   68   69   70   71   72